Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykonane przez męża, jest pyszne :)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 890
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 78
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 63
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 890
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 78
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 63
Składniki
Zaczynamy od posiekania cebulki i czosnku. Na patelni (lub w garnku) rozgrzewamy oliwę i dodajemy cebulę i czosnek oraz po chwili ryż, który powinien się zeszklić. Jak ryż nam się zeszkli dolewamy tyle bulionu żeby przykrył ryż (bulion musi być ciepły) stale mieszając czekamy aż ryż wchłonie płyn i tak robimy do wyczerpania bulionu. (Ryż ma być al dente) Następnie dodajemy papryczkę posiekaną (bez pestek), pomidory i czekamy, aż się lekko rozpadną. Nie przerywamy mieszania. Dodajemy krewetki. Po kilku minutach sprawdzamy, czy ryż jest już miękki. Jeżeli tak, to dodajemy masło. Doprawiamy do smaku. Nakładamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki. Przygotowanie trwa około 60 minut. Pamiętajcie o częstym mieszaniu, aby nie dopuścić do przypalenia się potrawy.