Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z pulpetami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Mięso mielone doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić z jajkiem i odpowiednią ilością bułki tartej. Uformować malutkie klopsiki.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać do niej pokrojone w dość drobną kostkę pomidory. Poddusić, zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia.
Gdy zupa się zagotuje, dodać klopsiki. Gotować ok. 15 minut, a następnie wrzucić kukurydzę, pokrojoną w plastry cukinię, groszek i natkę pietruszki. Gotować dalsze 10 minut. Zabielić zupę śmietaną z mąką.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium