Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas papryki. Połączenie z pomidorkami, mozzarella i pesto, moim zdaniem udane.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 42
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 42
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 139
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 404
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banal...
Odsłon: 454
Składniki
Papryki umyłem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż na pół. Usunąłem nasiona i białe błony. Natarłem wewnątrz i na zewnątrz oliwą, oprószyłem sola i pieprzem. Pomidorki skropiłem oliwą, obsypałem przyprawami, odstawiłem. Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Na blasze ułożyłem połówki papryki krawędziami w dół, obok umieściłem pomidorki. Zapiekałem ok. 15 minut. Papryka powinna być jędrna i nie do końca upieczona, a pomidorki lekko skarmelizowane. Pomidorki i czosnek podzieliłem na 4 części, włożyłem do miseczek z odwróconych papryk, do każdej dołożyłem po 3 kulki mozzarelli. Oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem oliwą, włożyłem z powrotem do piekarnika, zapiekałem, aż ser zaczął się topić. Wyjąłem, dodałem porcję pesto. Podałem od razu.