Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Południowy placek z krewetkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Drożdże rozpuść w 250 ml ciepłej wody. Mąkę wymieszaj z łyżeczką soli i ziołami. Wlej drożdże i zagnieć ciasto, dolewając olej. Ciasto odstaw na ok. 45 min. Opłucz krewetki. Plastry ananasa osącz z zalewy, pokrój na połówki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Jajka wbij do miseczki, dodaj czosnek, śmietanę i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć, rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Placek ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Rozłóż na nim ananasy i krewetki. Posmaruj sosem śmietanowym. Zetrzyj żółty ser i posyp wierzch pizzy. Piecz 30 min w 200 st. C. Awokado rozkrój wzdłuż, wyjmij pestkę. Miąższ oddziel od skórki i pokrój w plasterki. Ułóż na gotowym placku. Udekoruj kolendrą i plasterkami limonki.Źródło: Tele Tydzień