Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polewka z maślanki"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Zagotuj w garnku wodę.Zmiksuj maślankę, śmietanę oraz mąkę. Mieszankę wlej na gotującą wodę, wymieszaj i zagotuj zupę.
Przypraw ją czosnkiem, oraz solą. Boczek lub cebulę drobniutko pokrój i zrumień na oleju. Jajka ugotuj na twardo, obierz.
Rozłóż jajka do talerzy, polej gorącą zupą. Każdą porcję polej łyżką omasty. Podaj z ziemniakami. Można ją ugotować także ze zsiadłego mleka.
Porcje 7. 35 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 228 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks