Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polewka na kefirze"
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 67
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso umyj i włóż do 1 litra zimnej wody. Gotuj z listkami laurowymi i zielem angielskim. Ziemniaki i włoszczyznę obierz, pokrój. Czosnek obierz, ogórek drobno potnij. Z gotującego się wywaru zdejmij szumowiny, dodaj pokrojone warzywa, mrożony groszek, ogórek i czosnek. Dopraw solą.
Koperek umyj i osusz. Odłóż kilka gałązek do dekoracji. Resztę zwiąż i włóż do zupy. Kefir wymieszaj z mąką, odstaw na kilka minut. Dolej do niego kilka łyżek gorącego wywaru, wymieszaj i wlej do zupy.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie, wyjmij pęczek koperku. Pokrój mięso z zupy na małe kawałki i znów włóż do wywaru. Dopraw pieprzem, posyp koperkiem.Źródło: Naj