Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to bardzo ciekawa wariacja na temat tego rodzaju mięsa. Danie proste, szybkie w tworzeniu, bardzo eleganckie i wykwintne
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 205
Składniki
1. Polędwiczki pokroić w plastry, leciutko rozbić, następnie posolić, skropić sosem sojowym i zostawić na godzinę. 2. Każdy plaster mięsa obtaczamy w sosie grzybowym i smażymy na rozgrzanym olej z obu stron. 3. Przełożyć do brytfanki i dusić pod przykryciem 20 minut, w tym czasie rozrobić sos grzybowy w odrobinie wody i pod koniec prużenia wlać do polędwiczek i 2 minutki pogotować.
4. Makaron ugotować w wodzie. 5. Polędwiczki podawać z makaronem. 6. Do sosu można dodać wcześniej namoczone grzybki suszone.