Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziczyzna w połączeniu z domową kapustą smakuje zawsze pysznie. Tak przygotowane polędwiczki smakują wybornie, a jednocześnie prezentują się niczym danie z najlepszej restauracji.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3506
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14787
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3506
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14787
Składniki
Podane przyprawy rozcieramy w moździerzu lub młynku do kawy. W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy kapustą. Mięso oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie. Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire oraz jeśli nam zostało resztki nadzienia. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.