Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki z marchewką"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 357
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1111
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 357
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1111
Składniki
Mięso pokrój w 3-centymetrowe plastry. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Następnie wsyp kapustę i wymieszaj. Dodaj jabłko, wino i gotuj aż kapusta zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż mięso. Kapustę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłóż polędwiczki. Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz przez godzinę. Marchewki obierz i ugotuj al dente. Odcedź i osusz. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj marchewki i chwilę podsmaż. Wlej miód. Mieszaj, aż marchewki w całości pokryją się glazurą. Dopraw solą oraz pieprzem.
Polędwiczki ułożone na kapuście podawaj z glazurowanymi marchewkami. Całość obsyp świeżo posiekaną natką pietruszki.Źródło: TV14