Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z makaronem i szparagami w sosie to świetna propozycja na obiad. Polecam wypróbowanie przepisu.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 449
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 385
Polecam.
Odsłon: 449
Składniki
Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i smażymy polędwiczki z każdej strony na złoty kolor.
Szparagi myjemy, pozbywamy się twardych końcówek i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do mięsa i chwilkę podsmażamy.
Wlewamy bulion lub wodę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości około 10 minut.
Na koniec wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i gotujemy 5 minut. Smacznego ;)