Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne polędwiczki kebab-gyros z zielonym ryżem szpinakowym i u mnie fasolką szparagową choć można zastąpić ją każdymi ulubionymi warzywami. Jest naprawdę smacznie, szybko i zdrowo! Polecam!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Polędwiczki posypać przyprawą do gyrosa i odstawić. Na patelni roztopić masło po czym wrzucić szpinak chwilkę dusić po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażać a następnie dodać sól, pieprz cukier i gałkę. Wszystko dokładnie wymieszać i następnie dodać serek topiony. Mieszać do momentu roztopienia serka. Dodać śmietankę, łyżkę musztardy oraz octu balsamicznego. Otrzymujemy tak jakby sos szpinakowy, który świetnie pasuje do makaronu czy spaghetti.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu po czym łączymy ze szpinakiem i dokładnie mieszamy. Polędwiczki smażymy na niewielkiej ilości oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z zielonym ryżem oraz gotowaną fasolką szparagową. Smacznego!