Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne polędwiczki z kurczaka w gęstym pomidorowo-śmietanowym sosie z dodatkiem parmezanu smakują wybornie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Polędwiczki umyć, oczyścić z błon i umieścić w marynacie na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po upływie czasu marynowania rozgrzać na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego i usmażyć polędwiczki.
Dodać na patelnię przecier pomidorowy i dusić polędwiczki przez kilka minut, a następnie wlać śmietanę i wymieszać sos. Po chwili dodać parmezan oraz mieloną paprykę i krótko dusić całość, często mieszając.
Przed podaniem można posypać polędwiczki tartym parmezanem i natką pietruszki.