Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina lubi drób, więc polędwiczki podane z kluskami śląskimi i buraczkami zostały spałaszowane błyskawicznie. Samo mięso jest kruche i bardzo smaczne. Serdecznie polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Mięso umyć i przełożyć do miseczki. Przygotować marynatę. Polać nią polędwiczki. Wymieszać i dać do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia dodać do mięsa pokrojoną w piórka cebulę i jabłka pokrojone w ósemki. Całość przełożyć do rękawa foliowego. Umieścić zapełniony rękaw w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 st. C przeszło godzinę. W czasie pieczenia wytworzy się sos. Można go zagęścić mąką, ale i bez tego jest smaczny.