Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane grzybami, owinięte boczkiem, który sprawia, że mięso jest soczyste. Danie jest smaczne i z pewnością możemy podać na świąteczny obiad.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 70
Składniki
1.Grzyby suszone zalewam gorącą wodę, moczę. Mięso oczyszczam z błonek, kroję, wzdłuż ale nie do końca i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Grzyby suszone odlewam z wody, kroję bardzo drobno, dodaję do cebuli. Pieczarki kroję w plasterki łączę z grzybami, smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Mięso rozkładam, na środku układam farsz grzybowy, pozostały farsz odstawiam na bok.
4. Mięso zwijam w roladę, owijam boczkiem. 5. Następnie rolady układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 35 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję w plastry.
6. Do pozostałego farszu wlewam śmietanę, gotuję 5 minut.
7. Sos grzybowy wykładam na dno naczynia, układam plasterki polędwiczek. 8. Danie gotowe, podaję z kopytkami lub ziemniakami. 9. Smacznego.