Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Polędwiczki zatopione z zupie cebulowej z nutką chińską moja rodzina zawsze się nim zachwyca.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego a na oleju od smażenia mięsa, smażę obrane pokrojone w plasterki cebule. Cebule po usmażeniu układam na mięsie.
3. Zupę cebulową w proszku oraz fix do potraw chińskich rozrabiam w dwóch szklankach wody i polewam mięso. 4. Piekę w nagrzanym piekarniku pod przykrycie 40 minut w 180 °C.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.