1. Polędwiczki pokroić w plastry lekko rozbić najlepiej ręką, przyprawić solą i pieprzem i zarumienić dobrze na maśle ze wszystkich stron.
2. Przełożyć na blaszkę do pieczenia łącznie z sosem jakim powstał że smażenia.
3. Wstawić blaszkę do piekarnika i piec około25 minut, aż polędwiczki będą upieczone.
4. W tym czasie jak polędwiczki się pieką, rozpuścić na małej patelni 2 łyżki masła na średnim ogniu, dodać cebulę, rozmaryn.
5. Następnie dodać rosół, żurawinę i ocet i wymieszać aż żurawina się rozpuszcza, około 3 minut.
6. Gotowe polędwiczki przełożyć wraz z sosem z pieczenia do sosu z żurawiną i gotować aż sos zgęstnieje, około 6 minut.
7. Przyprawić do smaku pieprzem solą.
8. Danie Gotowe.
9. Smacznego.
Komentarze do przepisu (4)
Aż się rozmarzyłem, a to już po kolacji, ech :/
Gdzie to zwierzaczki... Czytaj całość »
Aż się rozmarzyłem, a to już po kolacji, ech :/
Gdzie to zwierzaczki się podziały?
Czyżby zapadły w sen zimowy? ;)
Rozmarzyłeś się pewnie dlatego że dodałam... Czytaj całość »
Rozmarzyłeś się pewnie dlatego że dodałam rozmaryn?
Bym coś ugotowała ale Ty nawet talerzyki mi zjadasz i nie mam na czym podać :(
Odnośnie talerzyków, to obiecuję, że... Czytaj całość »
Odnośnie talerzyków, to obiecuję, że już nie będę. Następnym razem przyjdę ze swoją zastawą, bo nie wiem, co jeszcze będzie - ciacho, zupka, czy jakieś drugie danie xD
*Przejdziesz do wersji klasycznej