Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z pieca"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8702
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8702
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 448
Składniki
Czas przygotowania: około 50 minut
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 8 medalionów. Zrumienić je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Posypać solą i pieprzem.
2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na tłuszczu ze smażenia mięsa. Zalać bulionem, kremową śmietaną i calvadosem. Zagotować, zagęścić zasmażką błyskawiczną. Ziemniaki odcedzić, lekko przestudzić, pokroić w plasterki.
Żaroodporną formę posmarować tłuszczem. Ułożyć plasterki ziemniaków. Na ziemniakach rozłożyć medaliony. Zalać przygotowanym sosem. Posypać posiekanym tymiankiem oraz startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Zapiekać około 10 minut.Źródło: Życie na gorąco