Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy wieprzowina może być przyrządzona po królewsku? Oczywiście! Wystarczy kilka prostych trików i odpowiednio przyprawiona marynata, a uzyskasz aromatyczne i soczyste mięso. Dopełnienie stanowi sos śmietanowy na bazie białego wina. Podawaj polędwiczki z puree ziemniaczanym, puree z kalafiora, polentą oraz gotowaną marchewką.
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 71
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2152
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 71
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2152
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Polędwicę umyj i osusz, po czym pokrój w plastry na grubość ok. 2 cm. Połącz musztardę z ziołami i olejem, dopraw solą oraz pieprzem i natrzyj powstałą marynatą mięso. Na rozgrzanej patelni wlej 1-2 łyżkę oleju i obsmaż polędwiczki z obu stron, aby się zarumieniły. Na patelnię wlej wino lub bulion i gotuj kilka minut, aż płyn nieco odparuje. Przykryj polędwiczki pokrywką i duś ok. 45-50 minut, aż mięso będzie miękkie.
Po tym czasie wlej do sosu śmietanę (możesz ją uprzednio zahartować) i wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, a na koniec dorzuć posiekaną natkę pietruszki. Polędwiczki podawaj prosto z patelni z ulubionymi dodatkami, polaną sosem.