Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niedrogie
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Polędwicę umyć , osuszyć w ręczniku papierowym. Następnie ciąć ją ukosnie na 1 cm kawałki. Rozbić lekko mięso i doprawić z obu stron solą i pieprzem do smaku. Obsmażyć mięso z dwóch stron (krótko , aż zamkną się włokna) i tak smazyć całą polędwiczkę. W międzyczasie obrane ,pokrojone w piórka i przyprawione solą i pieprzem pieczarki wraz z pokrojoną cebulą obsmażamy na małym ogniu (pieczarki mają być jasne ,nie usmażone)
Następnie mięso podlewamy wodą ,aby się dusiło i wrzucamy smażone pieczarki. Całość gotujemy około 1 godziny na małym ogniu. Po godzinie robimy sos z mąki i wody (utrzepujemy na gładką masę) i łączymy z mięsem. Na koniec dolewamy śmietanę 30%.Mieszamy całość i Gotowe ! Smacznego