Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki wieprzowe po alzacku"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 72
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 72
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Składniki
Oczyść por, umyj i pokrój w cienkie krążki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, podsmaż na chrupko boczek. Dodaj por, duś 1-2 minuty. Przełóż do miski, wymieszaj z mąką i 2 łyżkami śmietany. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Umyj mięso, rozkrój wzdłuż na głębokość 4 cm. Rozłóż je i nałóż farsz. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem. Przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na patelni na reszcie oleju.
Wstaw mięso do gorącego piekarnika, piecz 13-15 minut w temperaturze 175 st. C.
Wymieszaj bulion i śmietanę, podgrzej. Dodaj zasmażkę, wymieszaj, zagotuj, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej pokrojone mięso. Danie najlepiej smakuje z kopytkami.Źródło: Olivia