Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w ziołach"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 106
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 74
Polecam.
Odsłon: 106
Składniki
Natkę, sól, zioła prowansalskie i pieprz (najlepiej świeżo mielony) wymieszaj. Obtocz polędwiczki, wcierając jak najwięcej mieszanki, wstaw na godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc).
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż polędwiczki ze wszystkich stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem ze smażenia, podlej odrobiną wody (jeśli zostanie trochę przypraw, wsyp je do polędwiczek).
Piecz ok. 25 min w temp. 180°C. Sos z pieczenia możesz zagęścić śmietaną, posypać natką, przyprawić i polać mięso.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie