Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwiczki w zielonej skorupce"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Polędwiczki umyj, wytrzyj do sucha, natrzyj solą oraz pieprzem. Szybko obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, a resztę posiekaj.
Migdały zrumień na suchej patelni, przestudź, drobno posiekaj, wymieszaj z ziołami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz skórką z cytryny. Dodaj jajko oraz żółtko Dolej oliwę. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Polędwiczki oblep przygotowaną masą. Owiń folią aluminiową. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz ok. 35 minut. Po upieczeniu polędwiczki studź chwilę w folii. Potem odwiń, pokrój w plasterki. Udekoruj resztą ziół i ew. pomidorami.Źródło: Tina