Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i smaczne danie obiadowe.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 429
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 461
Składniki
Polędwiczki pokroić w 6-8 cm kawałki. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na 15 minut do lodówki. Na patelni roztopić klarowane masło i krótko je obsmażyć z obu stron. Wystarczy po 4 minuty. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Śmietankę rozmieszać z pesto. Zalać polędwiczki. Piec pod przykryciem w temperaturze 175 stopni przez około 1/2 godziny.