Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki w sosie musztardowym"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Umytą polędwiczkę pokrój w dość cienkie plastry. Delikatnie rozklep je dłonią, podsmaż na oleju, po czym oprósz solą i pieprzem.
Zalej mięso bulionem i duś na wolnym ogniu około 15 minut. Dodaj musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i curry. Duś kolejny kwadrans.
Skrobię rozprowadź z odrobiną wody i energicznie mieszając, wlej do garnka. Zagotuj. Gotowe polędwiczki w sosie serwuj np. z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Kurier TV