Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki w mandarynkach"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 270
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 270
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Polędwiczki natrzeć solą i pieprzem, skropić beherovką i sosem worcester (niekoniecznie), posypać skórką otartą z mandarynek. Odstawić na dwie godziny, osączyć, obsmażyć na oleju na rumiano.
Mięso włożyć do brytfanki, piec 10-15 min (temp. 180 st. C). Do oleju ze smażenia wlać marynatę z mięsa, zagotować. Rozrobić mąkę z sokiem z mandarynek, dodać do sosu, gotować aż zgęstnieje, polać tym mięso.
Brzoskwinie osączyć, zmiksować na gładko z masłem, dodać gałkę i odrobinę soli. Podawać do mięsa.
ok. 30 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium