Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis dnia 2011-04-26
Polędwiczki w cieście francuskim
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Goblinek
Proste, ale nie codzienne zarazem.

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa, 1 kg
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki majeranku
  • 50 ml ginu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem z odrobiną soli, posyp majerankiem, solą, pieprzem, odstaw na 2 h. Pózniej obsmaż mięso na tłuszczu ze wszystkich stron, w trakcie smażenia dodaj gin.

  2. Na środek rozwiniętego ciasta połóż mięso, zawiń i zlep brzegi. Piecz 35 min w nagrzanym piekarniku (200 st).

Komentarze do przepisu (7)

eses 03 lipca 2010
ja bym jeszcze dodała coś do środka... szpinak, ser.. co kto lubi w zasadzie :)
wioleta333 03 lipca 2010
ale apetyczne .....
irma 03 lipca 2010
To jest bardzo dobre danie.Ja też robie polędwiczki w cieściefrancuskim, tylko nieco inaczej. Pod takim samym... Czytaj całość »
To jest bardzo dobre danie.Ja też robie polędwiczki w cieściefrancuskim, tylko nieco inaczej. Pod takim samym tytułem jest przepis na moim profilu. Polecam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Polędwiczka wieprzowa, 1 kg
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki majeranku
  • 50 ml ginu
  • sól, pieprz
Składniki