Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować przepisu poniżej. Jest to szybki sposób przygotowania. Moja Rodzina zawsze się nim zachwyca.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, posypuję pieprzem oraz solą, następnie umieszczam w woreczku do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C. Po upieczeni mięso kroję na mniejsze kawałki i układam w naczyniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, paprykę oczyszczam z nasion. Warzywa, śliwki, grzyby blenduję 3 minuty blenderem i przekładam do rondelka. Wlewam wodę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam solą oraz pieprzem, gotuję około 20 minut, po tym czasie sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
3. Sosem polewam mięso. 4. Danie gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami. 5. Smacznego.