Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczone polędwiczki z miodem i octem balsamicznym
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 254
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 254
Składniki
Polędwiczki wieprzowe myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Polędwiczkę przecinamy na pół w poprzek, a następnie wzdłuż na plastry o grubości 1-1,5 cm i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Potem dodajemy pokrojone warzywa i chwilę smażymy (ok. 5min) i wlewamy ocet balsamiczny , przykrywamy i dusimy następne 5 min, po czym dodajemy łyżkę miodu i nadal dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z ryżem i natka pietruszki.