Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki nadziewane"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13942
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13942
Składniki
Wydrąż długą łyżką dziurę w każdej polędwiczce. Cebulę posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj szpinak i 2 łyżki wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj 10 min. Ostudź chwilę.
Dodaj serek i wymieszaj farsz. Wypełnij farszem polędwiczki. Dopraw pieprzem i owiń plasterkami boczku. Całość podsmaż na dużej patelni. Posyp oregano i smaż, obracając 15 minut na wolnym ogniu. Krokiety lub frytki przygotuj według wskazań na opakowaniu. Polędwiczki zdejmij z patelni, chwilę ostudź i pokrój ostrym nożem na plastry. Porozkładaj na talerze i udekoruj listkami oregano.
Czas przygotowania: 75 min 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień