Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na żubrówce"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Cebule oraz marchewki obierz, pokrój na kawałeczki, podsmaż w brytfance na oleju. Warzywa podlej bulionem, zagotuj. Utłucz ziele angielskie, jałowiec oraz listki laurowe. Wymieszaj z łyżeczką soli. Mięso umyj, natrzyj przyprawami. Włóż do bulionu z warzywami. Ponownie zagotuj. Duś jeszcze ok. 35 minut.
Gruszki obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Polędwiczki wyjmij. Do sosu dodaj żubrówkę, gruszki i konfiturę. Przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zagotuj. Boczek pokrój, wysmaż. Mięso podawaj z sosem i np. krokietami. Przed podaniem posyp boczkiem.Źródło: Naj