Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki na słodko"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Polędwiczki umyj, pokrój na kotlety i rozklep.
Oprósz je solą oraz pieprzem. Następnie obtocz mięso w mące i usmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Do rondelka wsyp cukier. Skrop go wodą i rozpuść na małym ogniu.
Z umytych truskawek oderwij ogonki. Potnij je na drobne kawałki lub rozgnieć widelcem i dorzuć je do skarmeli zowanego cukru. Po chwili podgrzewania dolej czerwone wino i łyżkę sosu balsamicznego.
Mieszaj do czasu, aż zrobi się gęsty sos.
Na koniec zanurz w nim polędwiczki i podawaj, np. z ziemniakami.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 320.Źródło: Super TV