Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, krucha, aromatyczna polędwiczka zaspokoi gust każdego smakosza.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 20
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 20
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1023
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Składniki
Polędwicę umyć, usunąć błonki, rozciąć na połowę ale nie do końca, aby otrzymać płat, który lekko rozbić. Doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego, pozostawić na 2 godziny.
Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać masło wrzucić pieczarki , doprawić solą, smażyć 5 minut. Morele zalać gorącą wodą , pozostawić chwilę.
Na płat polędwiczki ułożyć pieczarki , na nich paski papryki.
Obok środkowego paska ułożyć morele, zwinąć w roladę , spiąć wykałaczkami. Włożyć do rękawa do pieczenia, rękaw umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić roladę , piec 30 minut , do dobrego zrumienienia. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.