Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, grzybów obiad o dowolnej porze roku - dlatego warto mieć zapas suszonych grzybów z jesiennych zbiorów:). Sos z suszonych grzybów połączyłam z drobiowymi polędwiczkami. Efekt jest bardzo zadowalający.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5161
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 192
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5161
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 363
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 80
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 86
Składniki
Grzyby zalewamy 1/2 litra wrzątku. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Wodę z moczenia grzybów przelewamy przez sitko do drugiej miseczki (nie wylewamy jej!). Grzyby drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i grzyby. Kiedy cebula się zarumieni wlewamy wodę z moczenia grzybów, dusimy przez 30-40 minut, do miękkości grzybów. Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy śmietanę oraz mąkę rozmieszaną wcześniej w odrobinie zimnej wody. Dusimy do zgęstnienia sosu
Polędwiczki podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z dwóch stron, do zarumienienia. Wykładamy je na talerz, polewamy sosem.