Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki drobiowe w panierce"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3083
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3083
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Składniki
30 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso myję, osuszam. Każdą polędwiczkę przekrawam na pół, rozbijam cienko.
na marynatę łączę. Dokładnie smaruję nią każdą polędwiczkę.
na ciasto mieszam za pomocą trzepaczki (musi być gęste! Jeśli będzie taka potrzeba, można dodać mąki).
Koperek myję, drobno siekam, mieszam z mąką oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni dobrze rozgrzewam sporą ilość oleju (tak by zakrywał całe dno patelni). Każdą polędwiczkę maczam w cieście, a następnie obtaczam w koperkowo-ziołowej panierce.
Smażę 1-2 min z każdej strony. Podaję np. z ziemniakami i sałatką.
Martyna Kuźma z Węgrowa.Źródło: Kobieta i życie