Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki drobiowe w cieście i panierowane"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Można je kupić, można zrobić samemu. Te drugie są najlepsze. Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa
Polędwiczki przekrój na pół, rozbij przez folię spożywczą. marynaty połącz, posmaruj każdą polędwiczkę. Ciasto: roztrzep (ciasto powinno być gęste). Panierka: koperek grubo posiekaj, wymieszaj z mąką i ziołami prowansalskimi. Każdą polędwiczkę namocz w cieście, obtocz w ziołowej panierce. Olej rozgrzej na patelni, włóż polędwiczki. Smaż 1-2 minuty z każdej strony. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,20 zł</strong>
Dzieciaki będą uwielbiać polędwiczki, jeśli opanierujesz je w bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i usmażysz w głębokim oleju.Źródło: Chwila dla Ciebie