Polędwiczki Belzebubki

Polędwiczki Belzebubki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Jednym z najcenniejszym gatunków mięsa wieprzowego jest polędwiczka, która jest bardzo delikatna i szlachetne. Szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna.

Składniki

  • Składniki na marynatę:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • Zalewa z ananasów
  • Pieprz
  • Dodatkowo:
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Olej do smażenia
  • Puszka brzoskwiń
  • Puszka ananasów
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w 2 cm plastry i lekko rozbijamy dłonią, solimy.
    2. Wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i zanurzamy w niej mięso, odstawiamy na 2 godziny.

  2. 3. Po tym czasie prużymy mięso na rozgrzanym oleju, marynatę zostawiamy.

  3. 4. Pokrojone brzoskwinie wraz zalewą, przekładamy na druga patelnię.
    5. Dodajemy pokrojone ananasy oraz paprykę pokrojoną w paseczki, prużymy.
    6. Pozostałą zalewę wlewamy do sosu z ananasami, brzoskwiniami, papryką,łączymy z mięsem i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy

  4. 7. Danie gotowe
    8. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

konhambos 21 kwietnia
Bardzo apetyczne danie.
Nevermore 23 kwietnia
Lubię diabelskie potrawy ;p
Składniki
  • Składniki na marynatę:
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • Zalewa z ananasów
  • Pieprz
  • Dodatkowo:
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Olej do smażenia
  • Puszka brzoskwiń
  • Puszka ananasów
  • Papryka czerwona
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
Składniki