Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięsko, szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Umytą i osuszoną polędwiczkę pokroić w plastry ok. 2 cm, lekko rozbić lub rozgnieść pięścią. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, włożyć plastry mięsa, obsmażyć z dwóch stron do zmiany koloru. Dodać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć (czosnek ma ładnie zapachnieć), podlać gorącym wywarem lub wodą. Kiedy całość zawrze, dorzucić posiekane suszone pomidory, gałązki rozmarynu i pieprz. Lekko zamieszać, przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Soli nie dodaję, ponieważ suszone pomidory są naturalnie dość słone (przynajmniej te, które przywożę z Włoch), ale jeśli dla kogoś potrawa będzie za mało słona, to oczywiście na sam koniec można dosolić. Przed podaniem wyjąć łodyżki rozmarynu (listki same odpadną podczas gotowania).
Podawać z gotowanymi ziemniakami, ryżem, makaronem czy jak kto lubi i z sałatą w sosie winegret lub ulubioną surówką.