Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak:)
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 228
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 228
Składniki
Polędwiczki pokroić ukośnie w 2 centymetrowe kawałki, rozbić pięścią, oprószyć maką. Śliwki namoczyć w winie i odstawić. Kłaść mięso na rozgrzane masło - obsmażyć z obu stron. Do sosu wlać śmietanę, mięso zdjąć z patelni, posolić i popieprzyć, włożyć do podgrzanego sosu i podgrzewać jeszcze kilka minut. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Polędwiczki dobrze smakują z kluskami śląskimi, kopytkami lub z puree ziemniaczanym (na zdjęciu). Smacznego:)