Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam bardzo prosty i bazujący na maślanym smaku sposób na przyrządzenie chudej polędwicy wieprzowej. Dodatek soli i świeżo mielonego pieprzu podkreśla jej walory smakowe - celowo zrezygnowałam z bardziej wyrazistych przypraw, by nie zmieniać charakteru mięsa. Zawsze i wszystkim smakuje, bez względu na dodatki.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 687
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1494
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 687
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1494
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z błonek, pokroić w poprzek na plastry o szerokości około centymetra. W rondlu rozgrzać połowę masła, ułożyć mięso obok siebie i bez przykrycia obsmażyć na złoty kolor z obu stron. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Obraną cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę, wrzucić na sznycelki i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Dodać resztę masła, przemieszać i podlać wodą, dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z ulubioną kaszą lub ziemniakami oraz ogórkami kiszonymi.