Polędwiczka wieprzowa w marynacie keczupowej pieczona z cebulą

Polędwiczka wieprzowa w marynacie keczupowej pieczona z cebulą
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Polędwiczka wieprzowa gości na naszych talerzach często. Ta wersja w smaku przypomina wieprzowe szaszłyki a czas jej zrobienia jest zdecydowanie krótszy.

Składniki

  • 500g polędwiczki wieprzowej
  • 3 nieduże cebule
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Z polędwicy odcinamy błonki. Kroimy ją na 2-3 kawałki. Nakrawamy je wszerz, tak by powstały "kieszonki". Cebulę kroimy w dość grube plastry.

  2. Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą keczup, słodką paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i olej. Nacieramy nią polędwiczki. Do każdej kieszonki wkładamy po plasterku cebuli. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.

  3. Polędwiczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 07 sierpnia 2019
Kusisz szefowa oj kusisz...niebo....:)
ErJot 07 sierpnia 2019
Apetyczne mięsko:)
ski_ttles 08 sierpnia 2019
Pycha pomysł :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500g polędwiczki wieprzowej
  • 3 nieduże cebule
  • 5 łyżek keczupu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
Składniki