Polędwiczka pieczona z serem pleśniowym

Polędwiczka pieczona z serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: asia67
pyszne połączenie, mięso aromatyczne i soczyste

Składniki

  • polędwiczka wp 1 szt (ok 50 dag)
  • czosnek
  • sól, pieprz, majeranek
  • ser z pleśnią

Przygotowanie

  1. 1. polędwiczkę umyć, naciąć wzdłuż na głebokość 1,5 cm, natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem, odstawic na kilka godzin,
    2. mięso ułożyć w naczyniu, piec pod przykryciem ok 30 min w 180 st, nastepnie pokrojony w paski ser włożyć w nacięciu mięsa, piec jeszcze bez przykrycia ok 10 min, piekarnik wyłączyć, mięso zostawic jeszcze na 10 min,



    smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 08 maja
Pycha, wpraszam się na obiad ;)
KulinarnaChwila 09 maja
Pyszotka:)
Docherro 09 maja
Pyszne mięsko:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • polędwiczka wp 1 szt (ok 50 dag)
  • czosnek
  • sól, pieprz, majeranek
  • ser z pleśnią
Składniki