Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica z gorgonzolą i żurawiną"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 826
Składniki
Polędwice natrzyj solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z patelni, a do wypieczonego tłuszczu wlej czerwone wino.
Ser gorgonzola podziel na małe kawałki i wrzuć na patelnię. Dodaj zielony pieprz, a następnie dopraw solą i pieprzem. Włóż ponownie polędwicę na patelnię i duś w sosie na wolnym ogniu przez 15 minut.
Do sosu dodaj zaprawkę i pozostaw na ogniu przez minutę, mieszając. Dodaj żurawiny, podgrzej i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo