polędwica wołowa w musztardzie,piwie i czosnku

polędwica wołowa w musztardzie,piwie i czosnku
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
drogie
już trochę zapachniało jesienią...niestety...tu delikatnie rozgrzewająca wersja polędwicy wołowej pachnąca czosnkiem,prosto z piwno-musztardowej kąpieli ;-) Wypróbujcie,smacznego ;-)

Składniki

Przygotowanie

  1. polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny

  2. po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju
    podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku )
    na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster
    Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (8)

Nevermore 08 września 2017
Do mięcha nigdy namawiać nie trzeba, a jak jeszcze wgląda, jak na focie i jest w piwie, to już pozamiatane ;)
Facet_w_kuchni 08 września 2017
Nie godzi się głodnego tak zacnym mięsiwem drażnić :-)
polkangaroo 09 września 2017
Pyszny kawał miecha. Takie lubię :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki