Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na danie z poledwicy wieprzowej. Polecam serdecznie.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Mieso dokladnie myjemy i osuszamy. Ostrym nozem rozcinamy wzdluz, jednak nie do konca. Mieso rozkladamy. nacinamy wzdluz jeszcze w paru miejscach. Rozbijamy pod woreczkiem foliowym. Delikatnie (nie za mocno, gdyz ser jest juz slony) solimy tylko od strony wewnetrznej, takze pieprzymy i posypujemy czosnkiem granulowanym. Na placie miesa (wzdluz) kladziemy posrodku dosc grube slupki sera balkanskiego. Mieso zawijamy. Bekon rozkladamy plaster przy plastrze (dobrze, jesli beda sie nachodzic) i zgrabnie zawijamy rolade z poledwicy w plastry boczku. Kladziemy na blaszke do pieczenia, wylozona papierem i jeszcze z wierzchu posypujemy tylko czosnkiem granulowanym (bekon jest juz dosc slony). Pieczemy w piekarniku w 200°C przez ok pol godzinki, az boczek sie nieco zezloci. Mieso bedzie elastyczne dzieki bekonowi i nie wyschnie.
Bylo po prostu przepyszne. Polecam serdecznie.