Polędwica wieprzowa

Polędwica wieprzowa
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tolerancja
Soczyste i proste w wykonaniu polecam bo jest rewelacyjna....

Składniki

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyc osuszyc papierowym ręcznikiem , posypac solą , pieprzem , papryką , posmarowac czosnkiem przeciśnietym wczesniej przez praskę i na 1,5 godz włozyc do lodówki.po tym czasie rozgrzac na patelni masło1/4 kostki i obsmazyc z obu stron żeby było pózniej na gotowo bardziej soczyste.Mięso włozyc do rękawa lub naczynia żaroodpornego posypac majerankiem wlac troche oleju (ja majeranek rozcieram w rękach ma bardziej intensywny i mocniejszy zapach) i piec piekarnik 190 stopni przez ok 1 do 1,5 godz ale nie za długo bo mieso bedzie za suche.po tym czasie mięsko jest soczyste i pyszne .Smacznego

Komentarze do przepisu (9)

babciaaneczka 14 czerwca 2012
Właśnie o to chodzi, żeby mięso przed pieczeniem obsmażyć na gorącym tłuszczu , wtedy będzie soczyste.... Czytaj całość »
Właśnie o to chodzi, żeby mięso przed pieczeniem obsmażyć na gorącym tłuszczu , wtedy będzie soczyste. Pozdrawiam.
Vanada 14 czerwca 2012
Palce lizać! 5 za przepis.
tolerancja 14 czerwca 2012
Dziękuje za komentarze i pozdrawiam...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki