Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica w skórce"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso oczyść, posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i dokładnie podsmaż polędwicę ze wszystkich stron. Z chleba tostowego odkrój skórkę. Środek włóż do miksera, dodaj pietruszkę, tymianek i oregano, łyżkę musztardy oraz parmezan. wymieszaj i dokładnie zmiksuj.
Podsmażone mięso posmaruj resztą musztardy. Następnie przykryj przygotowaną skórką ziołową. Piekarnik rozgrzej do 220° C, wstaw mięso i szybko zapiecz. Następnie obniż temp. do 160° C i piecz około 45 minut.
Oczyszczoną szalotkę drobno pokrój, podsmaż na maśle i lekko oprósz mąką. Podduś i wlej czerwone wino. Dopraw do smaku świeżym tymiankiem, solą i pieprzem. Mięso pokrój w plastry, polej ciepłym sosem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo