Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica w cieście francuskim"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Mięso opłucz, osusz i oczyść z błon. Następnie obsmaż na patelni z każdej strony, aby się zrumieniło. Posmaruj musztardą, oprósz pieprzem, solą i odstaw do ostudzenia.
Pieczarki obierz i posiekaj. Wrzuć na suchą patelnię i odparuj z nich wodę. Przygotuj farsz (patrz poniżej).
Na boczku wysmarowanym pastą (patrz poniżej) połóż usmażoną polędwicę. Całość owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki. Po 20 minutach mięso wyjmij z lodówki. Odwiń z folii i ułóż na rozmrożonym cieście. Zawiń ponownie w folię i wstaw na 5 minut do lodówki.
Na blaszce wyłożonej papierem ułóż ciasto. Posmaruj rozkłóconym żółtkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220° C i piecz przez 10 minut.
Następnie zmniejsz temperaturę do 180° C i piecz jeszcze przez 35 minut. Po upieczeniu wyjmij polędwicę z piekarnika i odłóż na 10 minut, aby odpoczęła. Po tym czasie wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj.
Jak przygotować farsz
Na patelnię wlej olej. Gdy się rozgrzeje, wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż. Następnie dodaj przygotowane wcześniej pieczarki.
Natkę pietruszki umyj i drobno pokrój. Wrzuć do pieczarek i cebuli. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze przez chwilę.
Na blacie rozwiń folię spożywczą i ułóż plastry boczku, tak aby na siebie zachodziły. Wyłóż wystudzony farsz i rozsmaruj na boczku.Źródło: Na żywo