Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli wołowiny. Dla dorosłych: mięso podczas smażenia możesz podlać czerwonym wytrawnym winem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Plastry polędwicy zawiń w plastry boczku, końce zepnij wykałaczką. Na mocno rozgrzane masło na patelni połóż mięso. Smaż ok. 1 minutę z każdej strony, a następnie posól, po czym smaż dalej na mocnym ogniu przez ok. 2,5 min.(aż mięso puści sok), przewróć i ponownie posól i smaż jeszcze 1 minutę. Wyłącz ogień i zostaw mięso na patelni na kolejną minutę. Na koniec połóż mięso na folii aluminiowej, podlej bulionem, zawiń i włóż jeszcze na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
Z gotowego mięsa wyjmij wykałaczki. Podawaj z wybranym sosem np. pieczeniowym.