Pokuczaj

Przepis dnia 2020-08-10
Pokuczaj
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
To danie można wzbogacić podsmażonymi grzybami. Kuchnia regionalna.

Składniki

  • 750 g wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 3 jajka
  • 250g bułki wrocławskiej
  • 4 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem, zmieliłem, wymieszałem z posiekaną cebulą oraz z dwoma jajkami. Doprawiłem solą i pieprzem.
    Obrałem bułkę ze skórki, a miąższ pokroiłem w kostkę.
    Z masy mięsnej uformowałem kulki, które obtoczyłem w roztrzepanym jajku i bułce. Podsmażyłem je na smalcu, a następnie zapiekłem w piekarniku 5 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 26 lipca 2020
Pyszotka:)
konhambos 27 lipca 2020
Ciekawie to wyglada i na pewno smakuje. A nazwa piekna :)
przyjaciel 10 sierpnia 2020
W prostocie siła, chętnie spróbuję :)
Składniki
  • 750 g wieprzowiny
  • 2 małe cebule
  • 3 jajka
  • 250g bułki wrocławskiej
  • 4 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz
Składniki