Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Podudzia z tymiankową nutą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Podudzia opłucz, osusz. Czosnek obierz, posiekaj, natrzyj nim mięso. Posyp je solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Papryki rozetnij, oczyść, strąki opłucz, pokrój w paseczki. Cebule obierz, potnij w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dodaj cebule i papryki. Podlej bulionem oraz winem. Duś ok. 30 minut. Przypraw do smaku. Gotowe danie posyp posiekanym świeżym tymiankiem.Źródło: Naj